Monday 9 April 2012

Facebook Timeline Plus HOAX!

A máme to tu znova. Aplikácia, ktorá láka podradným spôsobom, aby ste si na ňu klikli. Samozrejme, ako vo väčšine prípadov, ide o PODVOD!.


Aplikácia sa volá Facebook Timeline Plus a jej obrázok vyzerá nejak takto:



Prihlásenie do aplikácie je ako každé iné, stretnúť sa s ňou môžte v prípade, že nejaký váš známi už na ňu klikol,a tým vás "tagol" na fotke, ktorá zobrazuje aktiváciu Timeline Plus


Povolenie aplikácie vyzerá nejak takto:


Úprimne, nepríde vám divné, že aplikácia, ktorá má upravovať celý váš profil, úplne jednoducho si pýta len tieto informácie?

  • Vaše základné informácie
  • Prístup k Vašim fotkám

Pokiaľ kliknete na Go App, tak sa dostanete, k niečomu takémuto, to je hneď druhý zarážajúci bod aplikácie, pýta si len prístup na publikovanie príspevkov na vašej nástenke



Ak už sa dostanete na aplikáciu, všetko povolíte, zjaví sa vám stránka, ktorá "spustí" Timeline Plus a na vašej nástenke sa objaví fotka z nového albumu, s "otagovanými" priateľmi. (obrázky nižšie)




V tomto kroku, smola. Vyobťažovali ste vašich priateľov nechutným spamom. A vy sa ocitnete pred takouto obrazovkou, ktorá do vás hustí, aby ste odklikli jeden z linkov, ktorý je akože "overenie", že práve vy nie ste spamer.



Po odkliknutí hociktorého z linkov, vám vyskočí čo iné, ako reklamná stránka. Bellissimo, zase ste niekomu zarobili peniaze.



Ako v každom článku aj tu to napíšem, Začnite rozmýšľať!. Teraz mi možno zase niekto napíše, že sa povyšujem nad niekoho, nie nieje to tak. Napísal som to v každom jednom blogu, ktorý sa týkal reklamy a spamu na Facebooku, a stále to vidím, takže budem to opakovať stále dokola Používajte rozum! A ešte by som asi pridal link na článok, ktorý sa týmto problémom zaoberá, a je to taký tutoriál, že ako ten mozog používať. Link tu Dva krát meraj a raz rež! Pravidlo aj pri používaní Facebooku.


Pre odstránenie aplikácie choďte do --> Nastavenia účtu (account settings) --> Aplikácie (Apps) ---> A hneď prvá by mala byť Timeline Plus, tak kliknite na x, ktoré sa nachádza v pravo.

Ďakujem, pekný deň.





No comments:

Post a Comment