Thursday 24 April 2014

Windows Phone 8.1 - Microsoft Remote Desktop (Preview)

Konečne sme sa dočkali. Microsoft prišiel s oficiálnou aplikáciou na RDC (Remote Desktop Connection) na Windows Phone 8.1 Preview.

Po dlhom čase je to konečne tu. Aplikácia sa mi pozdáva, je svižná, prehľadná, jednoduchá, presne taká akú potrebujete.

Aplikácia s dá stiahnuť na tomto linku: http://goo.gl/r8O5rD.

RDC - Alebo aj vzdialené pripojenie k Vášmu počítaču, je veľmi užitočná vec, vďaka ktorej môžte veľmi rýchlo opraviť, upraviť alebo odoslať súbory, priamo tým, že vstúpite do Vášho počítača a ovládate ho na diaľku pomocou mobilu. K dispozícii máte klávesnicu a myš a celú pracovnú plochu.

Ako prvé treba stiahnuť aplikáciu z obchodu, nájdete ju pod rovnakým menom, ako je v titulke, bez zátvoriek, čiže: Microsoft Remote Desktop Preview.



Po nainštalovaní sa v menu zobrazí ako "Remote Desktop" s oranžovou ikonou.



Ako náhle ju otvoríte, je potrebné pridať si nejaké tie verejné zariadenia s verejnou IP. Ja konkrétne toto využijem hlavne pri pripájaní sa na server, kde máme niekoľko webov a Sharepoint.

Pri pridávaní treba zadať IP adresu Vášho zariadenia. Vyžadované je aj nastavenie prihlasovacích údajov. Máte na výber, či pri pripojení budete VŽDY zadávať údaje, alebo si vytvoríte Stále údaje, a to meno a heslo, samozrejme ak treba tak aj doménu, na ktorej je užívateľ nastavený.



V rozšírených nastaveniach si viete nastaviť alias pre pripojenie a rovnako tak, to, kde sa majú zvuky z pripojeného zariadenia prehrávať, čiže buď priamo na PC alebo bo Vašom smartphone. Taktiež máte na výber nastavenie pripojenia ako Admin session.



Po uložení sa Vám na hlavnej obrazovke "Desktops" zobrazí najväčšia dlaždica s IP Adresou, alebo ak máte nastavené, tak aj Aliasom. Upravovanie a mazanie zariadení je klasicky podržaním prstu na dlaždici.



No a už potom jednoduchým dotykom máte celé zariadenie ako na dlani.

Klávesnica je mierne upravená a obsahuje tlačidlá ako Štart/ DEL / ALT / CTRL atď...



Ovládanie je plynulé, bez problémov dokážem na telefóne upraviť web cez Sharepoint Designer. Čo sa týka OS, tak pravdepodobne žiadne obmedzenia nie sú. :) Po odhlásení (zrušení session) sa opäť dostanete do aplikácie.

Super vec, konečne netreba platiť, za takúto basic funkcionalitu. Díky MS.

No comments:

Post a Comment