Tuesday 5 June 2012

Viac a viac !

A máme tu ďalší upršaný deň. Väčšina z nás má pravdepodobne zapnutý Facebook alebo telku. A v súvislosti s Facebookom, tu máme ďalší HOAX! Tento raz ide o falošné "Subscribes", ktoré vám zaistia 4245 žiadostí o priateľstvo, 4589 správ a podobne. Niečo takéto, ako som si spravil ja na mojom screen-shote.


O čo vlastne ide?

V skratke vám to objasním asi takto. Čím viac Subscriberov máte, tým lepšie dokážete propagovať reklamu. Nakoľko podvodné stránky, ktoré chceli len propagovať reklamu sme už dávno prekukli, naši šikovníci prišli s novým riešením. Vytvoriť profil, nabrať subscriberov, a robiť reklamu z neho! Úprimne, skvelý nápad! Nesmiete povedať, že nie! :-)

Ako to docielia?

Simple! Využijú ľudskú naivitu, a samozrejme vlastnosť mať stále viac a viac (ako spieva aj IMT Smile vo svojej pesničke). Každopádne, celé to funguje asi takto:

1 - Nejaká skupina zdieľa určitý obrázok, podobný ako je ten môj vyššie.
2 - V popise je napísané, že treba Subscribnúť nejakého užívateľa a potom počkať.
3 - A nezabúdajme na formulku "100% funkčné!" :-)

Áno naivné dievky a chlapci, ktorý chcú mať milión osemsto priateľov im na to skočia, veď prečo by aj nie. Zdvihnú si EGO, koľko priateľov majú, určite raz dosiahnú svetový rekord. :-) Ale zase je tu ale... :-)

Čo sa namiesto zvýšenia žiadostí stane?

Jednoducho a stručne, stane sa to, že sa nič nestane! :-) Celé toto je len pekne vymyslený podvod (ako aj tie ostatné). Funguje to asi takým spôsobom, že pokiaľ sa čo i len malinko vyznáte do tvorby webu, tak vám niečo hovorí nástroj s menom "FireBug" a podobne. Funguje to veľmi jednoducho, proste si zmeníte zdrojový kód vašej stránky, a vznikne vám to čo mne vyššie. Dole na obrázku môžete vidieť ako sa to dá meniť. :-)



Že WOW! :-) A keď spravím túto úpravu tak razom "mám" 240 správ! :-) No dobre, nemám, je to proste len upravenie html-ka, ktoré spôsobí to, že vlastne meníme statickú podobu stránky. Čiže, týmto si môžme zmeniť úplne všetko na stránke. Avšak, len staticky, je to ako upravovanie fotky. V reálnom príklade je to ako keď ošúpete pomaranč. :-) Šupka síce zíde ale jadro zostáva.

Záverečné konštatovanie

Nedajte sa nachytať takýmito hlúposťami. Zas a znova ste len strojom, ktorý zarába peniaze iným. Žiadny nárast priateľov nehrozí. Chcete priateľov? Choďte von! Zas a znova, vždy používajte rozum. Ak si niekedy niečim nebudete istý, kľudne ma kontaktujte, rád vám hocikedy pomôžem.

Ak chcete mňa a aj náš projekt BE SECURE podporiť, tak prosím zdieľajte tento článok, a aj tie ostatné. Je to pre vaše dobro, a pre dobro vašich známich!
Z tohto môjho blogovanie nemám ani jeden jediný cent, všetky peniaze z reklamy pôjdu na vylepšenia projektu BE SEUCRE!


Tento článok vznikol ako podpora projektu BE SECURE, a radí sa ako ostatné články v mojom blogu, práve k jeho obsahovej zložke.

BE SECURE WEB: http://www.nanosoft.sk/be-secure/
BE SECURE FACEBOOK: https://www.facebook.com/project.be.secure


No comments:

Post a Comment